Pas op voor de dode hoek. Die boodschap kregen der 218 leerlingen van bassischolen maandagmorgen op het Stadsplein te horen van onder anderen wethouder Rob Ellermeijer van Verkeer en Vervoer (VVD).

Hij was onder meer bij een quiz om de theoriekennis te vergroten en nam zelf ook plaats in de cabine van een vrachtwagen om de dode hoek ook zelf te ervaren. “Goed dat kinderen van groep 7 en 8 ervaren wat een dode hoek is en voorlichting krijgen om zich veilig in het verkeer te kunnen bewegen, zeker in verkeerssituaties met vrachtwagens en bussen”, zei Rob Ellermeijer.

Bij vier vrachtwagens kregen de kinderen uitleg over de gevaren van de dode hoek. Chauffeurs vertelden over wat ze wel en niet kunnen zien. Kinderen hebben zelf in de cabine ervaren hoe beperkt zicht daar soms kan zijn. Met volle aandacht luisterden zij naar de voorlichting die werd gegeven door de medewerkers van Veilig Verkeer Nederland.

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de Vervoerregio Amsterdam organiseert de gemeente Amstelveen ieder jaar de Veilig op weg-dag (Dodehoek).

Belangrijkste regels zijn:Vrachtauto of bus in de buurt? Blijf rechts en ruim erachter! Blijf altijd ruim 3 meter voor of achter de vrachtauto of bus!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.