“Anders dan de eerste editie komen nu ook de medewerkers en leerlingen van de Prof. Kohnstamm school uit Bovenkerk”, melden organisatoren van de schoolreünie op zaterdag 17 september on die buurtschap.

De andere scholen rond de Urbanuskerk waren destijds rooms katholiek. Inmiddels bestaat er geen school meer in het dorp. Het is de tweede keer dat de reünie wordt georganiseerd. De eerste keer was zeven jaar geleden.

Noorddamcentrum

De reünie wordt nu gehouden in het verbouwde Noorddamcentrum. “Met veel licht een prachtige warme aankleding met zitjes en jawel een echte lounge ruimte”, zegt Chris van den Helder namens de organisatie. Juist het Noorddamcentrum is volgens hem de plek waar de eerste school van het dorp is begonnen. “Jammer genoeg zijn de scholen daar gesloopt”, zegt hij. “Maar gelukkig hebben de dorpsbewoners nog een groot archief met foto’s. En om die herinneringen levendig te houden hangen er in het dorpscentrum nu prachtige foto’s van het Bovenkerk van toen, geschonken door de reunie gasten van nu en de eerdere editie. Echt de moeite waard om die te komen bekijken.”

Jongeren

Inmiddels hebben zich deelnemers aan de reünie van bijna alle leeftijden zich aangemeld. Maar de organisatie mist de aanmeldingen van de laatste tien jaren van de scholen. Ook die zijn van harte welkom, zegt Van den Helder. “Het belooft weer een ouderwets avondje te worden van herkenning, oude verhalen ophalen en verwaterde vriendschappen weer nieuw leven in te blazen. Dorpsgenoten die verhuisd zijn houden toch de band met Bovenkerk. Dat merk je ook aan alle evenementen die in Bovenkerk georganiseerd worden.”

De reunie organisatie laat weten dat men nog steeds op verschillende manieren kunt inschrijven op de bovenkerksescholenreunie2022.nl reunie site of door te mailen (naam en geboorte jaar) naar chmvandenhelder@gmail.com Ook zijn er nog toegangskaarten á 10  euro op 17 september aan de deur te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.