In hoeverre is de Amstelveense samenleving diervriendelijk en wat zou er op dat gebied nog verbeterd kunnen worden. Via een online enquête (tot 19 mei) poogt de gemeente te onderzoeken wat er in de praktijk leeft en speelt.

Een aantal professionals, zoals organisaties die dieren houden, verzorgen of opvangen, is daar ook voor benaderd, maar andere betrokkenen kunnen meedenken.

In kaart

In de gemeenteraad is het onderwerp dierenwelzijn enkele malen aangesneden door GroenLinks, overigens met instemming van andere fracties.  Wethouder Floor Gordon (dierenwelzijn) zegt in kaart te hebben gebracht wat er nu al wordt gedaan op dat terrein in Amstelveen, waar onlangs overigens het asiel voor dieren werd gesloten.

Volgens de wethouder moet de inventarisatie gespreksstof opleveren over de gemeentelijke ambities over dierenwelzijn. Da moet naar haar mening mogelijk verder gaan dan de wettelijke gemeentelijke taken: opvang en vervoer van gevonden (huis) dieren. “De enquête is de eerste stap om te onderzoeken welke thema’s men belangrijk vindt, wat er naar tevredenheid verloopt, wat beter kan en wat de gemeente in gezamenlijkheid kan oppakken,” zegt Gordon.

Enquête

De gemeente wil, naast de organisaties die zij zelf heeft benaderd, inwoners of bedrijven die op enige manier professioneel betrokken zijn bij dierenwelzijn in de mogelijkheid bieden om mee te denken. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar pena@amstelveen.nl met vermelding van ‘dierenwelzijn Amstelveen’.  Deelnemers ontvangen dan een unieke code waarmee de enquête op denkmee.amstelveen.nl/invite kan worden ingevuld. Vóór 19 mei dus.

Nadat de resultaten van de enquête bekend zijn, organiseert de gemeente een online participatiebijeenkomst over plaatselijk dierenwelzijn, met het doel een gedragen opzet voor dierenwelzijnsbeleid te maken en een actieplan op te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.