Zomaar in een woning kwam zaterdag de vriendengroep in Ouderkerk bij elkaar om pannenkoeken te bakken voor KWF kankerbestrijding. Sterrenkok Ron Blaauw, zelf wonend in het dorp en buurtgenoot van een van hen, deed ook mee aan het bakken van de enorme benodigde stapel. Samen haalden zij € 1721 op voor het KWF.

“In feite brachten wij de pannenkoeken naar mensen die ze van tevoren hadden besteld”, vertelt ‘bakker’ Udo van Huis. Er gingen grote hoeveelheden naar onder meer Ons Tweede Thuis, zorginstelling Theresia en de brandweer Amsterdam-Amstelland. Als en bijvoorbeeld een donatie van vijftig euro kwam, stonden daar vijftig pannenkoeken tegenover. Euro per stuk dus. Soms betaalde men kennelijk meer, want er werden 1287 pannenkoeken gebakken. De vrienden zijn trouwens wel vaker in touw voor goede doelen. Deze keer stonden hun gedachten stil bij de in mei overleden Rik van den Ancker. “Een goede en lieve vriend”, zeggen de vijf overgebleven.

Intussen ligt de prijs van een euro voor een pannenkoek ver onder wat men in horecazaken betaalt. Moet die niet omhoog? De vrienden denken er voor de volgende actie over na…

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.