Het lokaal van het zogenoemde ‘leeratelier’ opende onderwijswethouder Frank Berkhout dinsdag. Daartoe is het bij de basisschool De Horizon behorende semi permanente gebouw intern verbouwd, vertelde directeur Marijke Stenger. In het gebouwtje, waar de groepen 1 en 2 van de school zijn gehuisvest (zeg maar de voormalige kleuterschool),  zijn nu vier, in plaats van drie lokalen. In het leeratelier kunnen de kinderen zich aan allerlei creatieve activiteiten wijden, zoals schilderen en er staat zelfs een poppenkast. Berkhout had namens de gemeente een ‘zand- en waterbak’ meegenomen (foto).

Hij bleek die zelf in elkaar te hebben geknutseld. “Het is een bouwpakket”, gaf hij toe. Maar in zijn vrije tijd is de wethouder naar zijn zeggen er ervaren klusser. “De zand- en waterbak kan ook buiten worden gebruikt”, wist hij bij de overhandiging. En ook als tafel onder een parasol. De officiële opening op de eerste schooldag deed de wethouder samen met een van de kinderen, hoewel daar zich schreeuwend tal van ook anderen hadden gemeld.

De Horizon maakt deel uit van Onderwijsgroep Amstelland, een koepel van elf scholen voor rooms katholiek en protestants onderwijs in Amstelveen en Ouder-Amstel.

 

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.