Om te weten wat er speelt in de levens van jongeren wil de kinderombudsman dat iedereen tussen de 8 en 18 jaar een vragenlijst invult. De lijst is onderdeel van een groter onderzoek, dat door die instantie elke twee jaar wordt gehouden.

De lijst bestaat uit 27 vragen en de invullers blijven anoniem.

Beter

De kinderombudsman verdedigt de rechten van kinderen en jongeren. Daarvoor moet zij weten wat er in hen leeft. En dus is het belangrijk dat velen de vragen beantwoorden. “Daardoor kunnen wij ons werk beter doen”, zegt kinderombudsvrouw Margarite Kalverboer. Volgens haar speelt er binnen de doelgroep heel veel, zoals armoede, huisvesting, oorlog, toeslagenaffaire, corona, klimaat en de aardgaswinning (en aardbevingen) in Groningen. Vragenlijst is te vinden op www.kinderombudsman.nl/vragenlijst

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.