De lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) wil dat de zogenaamde kostendelersnorm niet meer wordt toegepast voor jongeren tot 27 jaar. De wetgeving wordt op dat punt aangepast per 1 januari, maar AVA wil dat de gemeente nu al daarop vooruit loopt. Dat kan op basis van de Participatiewet, zegt AVA. De partij wol aanstaande woensdag een motie in de gemeenteraad indienen.

De kostendelersnorm houdt in dat inkomsten van thuis wonende jongeren meetellen voor het bepalen van de bijstandsuitkering aan de ouders of andere naasten in hetzelfde huis.

Tien procent

Onzin, vindt AVA. Tien procent van de bijstandsgerechtigden krijgt ermee te maken. Bovendien wijst de partij er op dat veel jongeren wel genoodzaakt zijn bij hun ouders te blijven wonen, gezoen het tekort aan woningen. AVA vraagt per motie aan B&W de bestaande kostendelersnorm, vooruitlopend op de inwerkingtreding van de gewijzigde wet op 1 januari 2023, voor inwonende jongeren onder de 27 jaar, vanaf heden al niet meer toe te passen.

2 REACTIES

  1. Is dit weer zo een aankondiging, waarbij als het er op aankomt AVA de motie toch maar niet indient?!

    Gezinnen in kleine huurwoningen wilde AVA op 30 mei maar toen het er op aankwam in de vergadering bij de behandeling van de huisvestiingsverordening in de raadsvergadering, trok AVA de keutel zonder enige toelichting in en bleek het persbericht voor de buhne!

  2. Ik denk dat AVA beter kan inzetten op echte doorstroming ( niet dat gelul van VVD&D66) en daar zaken voor verzinnen.( bijvoorbeeld voorrang op het bouwen van seniorenwoningen , ook in de soc sector) want in KKP , waar vele soc woningen zijn, zitten genoeg alleenstaande ouderen in gezinswoningen. Daar kunnen zo startende gezinnetjes in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.