Voor een bomvol  Openluchttheater Elsrijk bracht zondagmiddag de door The Voice of Holland bekend geworden Katell Chevalier haar Franse chansons ten gehore, waarvan een fiks aantal in het Nederlands is vertaald.

Niet dat Chevalier in de valkuil viel die dan maar in het Nederlands te zingen, al liet zij het publiek het refrein van het door Wim Sonneveld groot gemaakte ‘Het Dorp’ meezingen, de door Friso Wiegersma geschreven vaderlandse versie van La Montagne.

Luisterlied

En soms greep zij wel eens terug op een Nederlands luisterlied, maar het was nu eenmaal een Franse middag.

Chevalier is trouwens in Frankrijk geboren, uit een Franse vader en een Nederlandse moeder. Later heeft zij wel in Nederland gewoond. Ze heeft overal gewoond eigenlijk, vertelde ze. Haar conclusie: “Iedereen is hetzelfde. En alle mannen hebben bindingsangst.” Waarna ze chanson ‘Rendez vous’ zong. Natuurlijk kon van Charles Aznavour ‘For me Formidable’ niet achterwege blijven. En ook zag zij overigens een plaats voor het lied Formidable van Stromae. En de kraker ‘Nathalie’ van Gilbert Bécaud.

Matthijs

Haar pianist, die terecht geen been zag in een solo, was Mathijs van Til. Behalve zij zelf zong Machteld van der Gaag, als special guest. Die is trouwens ook in Frankrijk geboren. De interesse voor Franse chansons wordt de laatste tijd vooral groter door Matthijs van Nieuwkerk, zei ze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.