In het Cobra Museum presenteert Jazz-muzikant Michael Varekamp zondag 12 juni (14.15 uur)  zijn nieuwe CD ‘Spirits’. Varekamp is trompettist en componist.

Speciale gast is de Mexicaanse performer Cesar Salazar Perez. Inwoners van Amstelveen kunnen deze middag gratis de tentoonstellingen van het Cobra Museum bezoeken.

Voorouders

Voorouders uit verschillende windstreken dienden als inspiratiebron, zoals die in Trinidad en Tobago, Noord-Afrika en Frankrijk. Maar ook uiteenlopende muzikale voorbeelden zoals Miles Davis, Louis Armstrong, Wayne Shorter en Toumani Diabaté én zijn eigen kinderen waren inspiratiebronnen.

Varekamp speelde over de gehele wereld: van Oslo tot Zuid-Afrika en van Sydney tot Cuba. Hij trad op in Jazz at Lincoln Center in New York, ontving de Kobe Award in Tokyo en won hij een Edison als gastsolist met The Preachermen.

Productiebedrijf

Samen met Wiboud Burkens heeft hij zijn eigen productiebedrijf The Legends, waarmee hij verschillende muzikale theatervoorstellingen maakt. Tijdens de pandemie ontstond er een bijzondere band tussen Michael Varekamp en het Cobra Museum.

Voor het NTR-televisieprogramma Podium Pop Up, waarbij muzikanten in coronatijd een bijzondere locatie kozen voor een optreden, gaf Varekamp een concert in een leeg museum. De connectie die toen ontstond, duurt voort tot vandaag. Toegang gratis (exclusief museumtoegang). Inwoners van Amstelveen hebben gratis toegang tot de tentoonstellingen in het museum.

Nadere informatie op de website van het Cobra Museum: https://cobramuseum.nl/activiteiten/feestelijke-cd-presentatie-michael-varekamp/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.