Op de dertien weken durende cursus ‘In Balans’ tegen vallen, die in Pluspunt  en Klaasje Zevenster (Brentano) wordt gehouden, is nog veel ruimte, meldt de welzijnsorganisatie Participe.  Wie merkt bij dagelijkse bezigheden geregeld de balans dreigt te verliezen of moeite met opstaan vanuit uw stoel of bed, is de cursus een aanrader, vindt de organisatie. “De kans op vallen wordt kleiner met de ‘In Balans’ cursus.”

Met eenvoudige oefeningen leert men tijdens In Balans training sterker te worden en het evenwicht te verbeteren.

Lopen 

De cursus ‘In Balans’  is bedoeld voor zelfstandig wonende mensen, die merken dat bewegen moeilijker wordt. Men krijgt  o.a. evenwicht en conditie oefeningen, leert de benen sterker te maken en men krijgt looptraining met tips bij het lopen (zonder of met hulpmiddelen)

Ook wordt er een stuk theorie behandeld, o.a. over de oorzaken van steeds minder evenwicht en vallen, valrisico’s,  zoals aandacht voor veilig wonen en wat men zelf kan doen om vallen te voorkomen. De cursus In Balans helpt minder bang te zijn om te vallen en met meer vertrouwen te bewegen, door verbetering van balans en spierkracht, toename van zelfvertrouwen en ontspanning en bewustwording van risicofactoren.

Onderzoek

‘In Balans’ is ontwikkeld op basis van kennis uit wetenschappelijk onderzoek naar effectieve valpreventie. Dat toont aan dat deelnemers aan de cursus  ‘In Balans’ 61% minder kans hebben om te vallen en dat valangst met 37% afneemt. (Bron veiligheid.nl)

13 weken

De cursus duurt 13 weken. Er is twee keer per week een les.  De kosten bedragen € 45, inclusief het lesboek. Men kan bij de zorgverzekeraar informeren of deze (een deel van) de kosten vergoedt. De cursus start op maandag 5 februari  (14.00 tot 15.00 uur) in ’t Pluspunt aan de Smeenklaan. Daar is zowel op maandag als  donderdag (dan van 12.00-13.00 uur) cursus.

Men kan ook in Bij Klaasje van maandag 4 maart af terecht aan Klaasje Zevensterstraat 209.  Daar wordt de cursus op maandag en vrijdag van 14.00-15.00 uur gegeven.

Wie wil deelnemen of meer informatie wenst, kan contact opnemen met het cursusbureau van Participe Amstelland, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30-13.30 uur via 020 – 54 30 441 of mail cursus@participe.nu. Een overzicht van alle cursussen, data, tijden en kosten is te vinden op www.participe-amstelland.nu/cursussen en in de cursusfolder. Deze is verkrijgbaar bij de wijkcentra van Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.