De eerste Elsrijk van dit jaar vindt plaats op woensdag 31 januari plaats om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) in de grote zaal van Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrachtlaan 138 (het gebouw van het Apostolisch Genootschap). Willem de Haan (1957) spreekt dan over protestacties en de vraag of die met of zonder geweld moeten.

Boekhandel Blankevoort werkt aan de lezing mee. De Haan geeft n.a.v. Vredelievend Verzet, studie van Amerikaans politicologe Erica Chenoweth, criteria waaraan effectieve actie moet voldoen. Aanmelden via elsrijklezing@stadsdorpelsrijk.nl. Meer informatie via email of bij Stan Meuwese 06-51073615

Argos

Zelf was De Haan (foto) in de jaren zeventig en tachtig actief in de antimilitaristische actiegroep Onkruit en hij zat als totaalweigeraar een jaar in de gevangenis. Hij is socioloog en journalist en was tot voor kort docent aan een journalistenopleiding. Als onderzoeksjournalist droeg hij bij aan diverse uitzendingen van het radioprogramma Argos.

Rebellie

Over de mate van geweld is de discussie opgelaaid door de acties van Extinction Rebellion en boze boeren. Het is niet uit te sluiten dat de grote verschuivingen in de landelijke politiek gaan leiden tot meer en felle protestacties, een actuele maatschappelijke onderwerpen en de protesten die dat losmaakt.

Voorlezen

Overigens doet Stadsdorp Elsrijk veel meer. Januari is bijvoorbeeld traditiegetrouw de maand waarin de Nationale Voorleesdagen van start gaan. Blankevoort laat weten wat er in de winkel aan de Rembrandtweg allemaal gebeurt in het kader daarvan. Op de woensdagen 24 en 31 januari is bijvoorbeeld de ook in Elsrijk wonende voorleeskampioen Herma van Zutphen er om 10.30 uur en op zaterdag 27 januari om 11.00 uur is er een muzikaal voorleesuurtje rond Klein Jantje, met een optreden van de band Flapuit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.