Eefje van Meeuwen van basisschool De Horizon en Amy Huismans uit Kudelstaart wonnen zaterdag 12 februari de voorleeswedstrijd van regio Amstelland. Deze wedstrijd vond online plaats en was een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Zij zullen binnenkort regio Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer vertegenwoordigen in de provinciale finale voor Noord-Holland.

De twintig kandidaten lazen, in twee online sessies, om de beurt een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Ada Ruiter van boekhandel Venstra gesproken.

Paardenpoep

Eefje van Leeuwen las voor uit Meester Paardenpoep van Carry Slee. Met haar rustige voorleestempo wist de spanning goed op te bouwen en sleepte ze de jury mee in het verhaal. Amy Huimans koos Broergeheimen van Emiel de Wild. De jury vond dat een mooie boek keuze en het fragment was pakkend voorgelezen.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.