Er is wéér een gratis cursus bij Mantelzorg & Meer op het kantoor aan Bouwerij 4-d. Deze keer bestemd voor mantelzorgers in het algemeen, dus degenen die zorgen iemand met een chronische ziekte, beperking, dementie of een andere aandoening onder de titel ‘De zorg de baas’.

En in afwijking van andere cursussen kan deze ook gevolgd worden door wie overdag werkt (mits niet in continudienst). De lessen worden op de woensdagen 9, 16, 23 en 30 maart en 6 april gegeven.

Zorg de baas

Of de zorg nu een kind, vader of moeder, een ander familielid, buurvrouw of goede vriend betreft, het is volgens M&M van belang dat de verzorgenden ook zelf gezond blijven. ‘Soms is het moeilijk de balans te bewaren en niet over grenzen te gaan’, weet de organisatie. Met de cursus ‘De zorg de baas’ leert men stil te staan bij de eigen situatie van de mantelzorger en waar nodig veranderingen daarin aan te brengen. De cursus bestaat uit vijf wekelijkse bijeenkomsten en is voor mantelzorgers uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn: Stilstaan bij het zorgen, Omgaan met gevoelens, Draaglast / draagkracht, Hulp vragen, Anders leren denken, Communicatie en assertiviteit, Verlieservaringen bij mantelzorgers.

Kijk voor meer informatie en voor aanmelding op de site van Mantelzorg & Meer of neem contact op via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.