Erik van Duijn en Henk Kouwenhoven versterken sinds 1 januari de Raad van Toezicht van Zonnehuisgroep Amstelland. Die raad bestond al uit voorzitter Dickey Pronk, Christianne den Houting-Stevens en Willemien Aardenburg.

Psychiater Erik van Duijn brengt deskundigheid en ervaring mee op het gebied van ouderen- en neuropsychiatrie. Hij is sinds 2019 zelfstandig gevestigd psychiater, na eerder bij verschillende GGZ-instellingen gewerkt te hebben.

Verpleeghuizen

Daarnaast is Van Duijn al vele jaren consultatief psychiater in verpleeghuizen in de Randstad. Wetenschappelijk is hij actief op het gebied van neuropsychiatrische verschijnselen bij erfelijke hersenaandoeningen en hoofd van de onderzoekslijn Huntington bij Topaz. Verder is Van Duijn lid van twee wetenschappelijke adviesraden van patiëntenverenigingen.

Sherpa

Henk Kouwenhoven is sinds 2016 bestuurder bij de Gooise organisatie Sherpa, die mensen met een beperking ondersteunt. Daarvoor was hij jarenlang directeur en lid van de Raad van Bestuur van Cordaan. Eerder was Kouwenhoven bij Actiz verantwoordelijk voor de portefeuille Kwaliteit en werkte hij bij enkele cliëntenorganisaties.

Ouderenzorg 

Beiden hebben een brede ervaring in de ouderenzorg, elk door eigen professionele betrokkenheid. “Het is belangrijk cliënten en mantelzorgers in een vroeg stadium te betrekken bij beleidsontwikkelingen”, zegt Erik van Duijn. Henk Kouwenhoven zegt als toezichthouder oog te willen blijven houden op hoe het er in de zorg concreet aan toe gaat. “Hebben cliënten en bewoners het goed? Gaan medewerkers met plezier naar hun werk en kunnen ze hun vak uitoefenen? Dat is de kern.”

Zonnehuisgroep

Ouderenzorgorganisatie Zonnehuisgroep Amstelland biedt onder meer wijkverpleging, dagbesteding, geriatrische revalidatie en verpleeghuiszorg in tien Zonnehuizen in Amstelveen, Amsterdam, Ouder-Amstel en De Ronde Venen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.