Speciaal voor verenigingen van eigenaren (VvE’s) van tussen 1950 en 1985 gebouwde panden is er een informatieavond over energietransitie op donderdag 7 oktober (19.30 uur). De gebouwen kenmerken zich vaak door geen of slechte isolatie bij de bouw, houten kozijnen en collectieve cv-installaties, zegt de gemeente, die versneld elke woning van het aardgas af wil halen.

Verduurzamen levert dan naast energiebesparing ook meer comfort op, vindt zij. De bijeenkomst wordt gehouden in De Bolder, Groenhof 140. Aanmelding is niet noodzakelijk, maar het kan wel op servicepuntenergieadvies@amstelveen.nl.

Verwarming

Bij aanmelding wordt naam en het adres van de VvE verwacht, het aantal appartementen, bouwjaar en of de VVE een collectieve cv-installatie heeft. Op 7 oktober komt in het bijzonder verduurzamen met een focus op de verwarmingsinstallaties aan de orde. Zoals antwoorden op vragen over energiezuinig inregelen van collectieve cv-installaties, warmtenetten / stadsverwarming, mogelijkheden voor energieadvies en procesbegeleiding, subsidies en andere vormen van financiering en ervaringen van VvE’s die al bezig zijn met verduurzaming.

Servicepunt

Het Servicepunt Energieadvies voor collectieven en organisaties geeft gratis advies, zegt de gemeente. Bijvoorbeeld als de VvE interesse heeft in betere isolatie en vervanging van de ramen, ventilatie en / of verwarmingsinstallatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.