Terwijl in Bovenkerk kerstmis rond de door brand verwoeste Urbanus aan de gang is, vindt in het Stadshart de twaalfde kerstoptocht van SBS6 plaats. De twee kilometer lange kerstoptocht heeft onder meer praalwagens, animaties en figuranten. Die gaat om 17.00 uur van start.

In aanloop naar de kerstdagen dus de SBS6 Kerstparade met een route door Amstelveen rondom het Stadshart, omgetoverd door tot een kerstsprookje. De optocht bestaat onder meer uit levende speelgoed acts, een grote kersttrein, verschillende kerstfiguren, dansende elfjes, kerstkoren- en optredens.

De SBS6 Kerstparade wordt mede mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging van Stadshart Amstelveen en in samenwerking met Gemeente. Voor meer informatie zie www.stadshartamstelveen.nl

Kerst betovering

Al sinds 2007 wordt jaarlijks de SBS6 Kerstparade georganiseerd. Wat ooit begon als een bescheiden optocht in Almere is inmiddels uitgegroeid tot een indrukwekkend kerstspektakel. Voorgaande jaren deed de parade o.a. Eindhoven, Sittard en Hoofddorp aan. Dit jaar verwelkomt Stadshart Amstelveen voor het eerst dit landelijke evenement.

De winkeliersvereniging is kennelijk trots.  Voorzitter Hans de Groot van de winkeliersvereniging spreekt over een ´betovering´ van de bezoekers. “Daarnaast kunnen die tegelijkertijd kennis maken met ons mooie Stadshart, want na de kerstparade zijn veel winkels en horeca geopend tot 21.00 uur. Na de kerstparade kan je nog even nagenieten en de laatste kerstinkopen doen,” zegt hij.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.