Samen met de Uche African Art Foundation (UAAF) organiseert Platform C | Kunstuitleen de expositie  ‘De kleuren van Nigeria’. Die is in het gebouw aan het Stadsplein te zien van zaterdag 24 november tot en met zaterdag 12 januari.

Gedurende de expositie is onder andere werk te bezichtigen van jonge gemotiveerde kunstenaars uit Nigeria. Onder begeleiding van dans en muziek wordt de expositie op zaterdag 24 november om 15.00 uur feestelijk geopend door Chioma Nwatarali, secretaris van UAAF.

‘De kleuren van Nigeria’ is een tentoonstelling laat zien wat de Nigeriaanse cultuur te bieden heeft. Er zullen verschillende traditionele kledingstukken en kunstwerken van de drie grootste stammen in Nigeria (Igbo, Hausa, Yoruba) te bezichtigen zijn. De kunstwerken, gemaakt door een breed scala aan jonge Nigeriaanse kunstenaars, bieden inzicht in de geschiedenis en ontwikkeling van de Nigeriaanse cultuur

Uche African Art Foundation werd in 2015 opgericht met als doel het stimuleren en ondersteunen van jonge Afrikaanse kunstenaars. De stichting creëert een unieke omgeving waarin jonge getalenteerde en gemotiveerde kunstenaars de kans krijgen om hun vaardigheden en ervaringen te gebruiken bij het verwezenlijken van hun artistieke droom.

1 REACTIE

  1. Heeft dit niet raakvlakken met Cobra en kon deze expositie niet georganiseerd worden in hun museum. Die kunstuitleen moet je echt weten . Ik denk dat 80% van de Amstelveners cobra weet te staan, maar kunstuitleen.!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.