De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland roept de jeugd dringend op dit jaar niet op straat Halloween te vieren, omdat de regio zich bevindt in het hoogste risiconiveau en het aantal besmettingen nog steeds toeneemt.

Vaak komen tijdens Halloween (31 oktober) en Sint-Maarten (11 november) op straat mensen bijeen. Maar dat kan zorgen voor meer kans op verspreiding van het virus. Het is juist nu extra belangrijk ons allemaal aan de maatregelen te houden om het aantal besmettingen onder controle te krijgen, zegt de regio.

Ouders

‘Als we nu onze sociale contacten en het aantal bewegingen in straten en buurten beperken, kunnen we volgend jaar Halloween en Sint-Maarten weer samen vieren’, zegt de regio. Die raadt ouders daarom ten zeerste af met hun kind(eren) tijdens Halloween en Sint-Maarten langs de deuren te lopen en samengestelde groepen van ouders en kinderen te vormen.

Ouders zijn uiteraard zelf verantwoordelijk om een afweging te maken. Daarnaast staat het scholen en kinderdagverblijven natuurlijk vrij om, binnen de klas of de groep, activiteiten voor kinderen rondom Halloween en Sint-Maarten te organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.