Van de honderd vluchtelingen die uit het Griekse kamp Moria op Lesbos naar Nederland komen, moeten er enkele in Amstelveen worden gehuisvest. Dat zei fractievoorzitter Bert de Pijper van de ChristenUnie woensdagavond in de raadscommissie Burgers en Samenleving.

Bert de Pijper

Hij drong er bij landelijke partijen op aan zich daarvoor in Den Haag sterk te maken. De landsregering besloot eerder dat vijftig kinderen en vijftig ‘kwetsbare’ volwassenen naar Nederland mogen komen, na druk van de oppositie op de coalitie in de Tweede Kamer.

Piano

De Pijper riep cultuurwethouder Herbert Raat opnieuw op een piano voor algemeen gebruik in de openbare ruimte te plaatsen. Eerder wees hij de luifel voor de bibliotheek aan het Stadsplein als plek aan, maar omdat dat op bezwaren stuitte, noemde hij nu onder meer winkelcentra en allerlei instellingen als mogelijke plaatsen voor de ‘stadspiano’.

Raat juichte zijn voorstel toe en nodigde hem uit eens een rondje door Amstelveen samen met eventueel geïnteresseerde andere raadsleden te maken en ook een leverancier van piano’s te bezoeken.

Minima

Evenals andere raadsleden constateerde De Pijper dat van de vele gemeentelijke

Marijn van Ballegooijen

minimaregelingen veel geld op de plank blijft liggen. Wethouder Marijn van Ballegooijen van o.a. Werk / Inkomen en Welzijn gaf dat toe en zei dat kennelijk niet alle regelingen, ondanks campagnes, bij een breed publiek bekend zijn. “Maar de helft van het publiek dat er recht op heeft, maakt er ook gebruik van”, verzuchtte hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.