Wethouder Rob Ellermeijer van de VVD vindt de in het weekend door jeugd aangebrachte vernielingen in het Oude Dorp onacceptabel. Zijn partijgenoot en raadslid Benjamin Smalhout zegt met de gedupeerde ondernemers, onder wie de firma Koudijs en restaurant Haddock, in gesprek te willen blijven en met hen bekijken hoe van nu af dergelijke vernielacties te voorkomen zijn.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn talloze ramen ingegooid en vernielingen gepleegd in het Oude Dorp. ā€œVerschillende ondernemingen zijn het slachtoffer geworden van dit vandalismeā€, zegt Smalhout. ā€œOok zijn de ruiten van een nabijgelegen bouwkraan ingegooid.ā€ Samen met de wethouder bezocht Smalhout het Oude Dorp.

Niet te tolereren

Ellermeijer: ā€œVandalisme tolereren wij niet in Amstelveen. Ondernemers hebben het in deze tijd al moeilijk genoeg. Een zwaar beschadigde pui met duizenden euroā€™s schade is voor ondernemers in deze tijd een extra klap in het gezicht. Gelukkig zijn de ondernemers in het Oude Dorp weerbaar en laten zij zich niet uit het veld slaan door dit doelloos vandalisme.ā€

Volgens Smalhout is voor veel ondernemers niet duidelijk in hoeverre zij een beveiligingscamera mogen gebruiken om de eigen bezittingen te beschermen. Het raadslid wil die duidelijkheid snel verschaffen. Ā b.smalhout@amstelveen.nl

Foto: Ellermeijer (links) en Smalhout

4 REACTIES

  1. 200% mee eens! Maar daarnaast ook alternatieven bedenken voor de jeugd, bijvoorbeeld met kleinschalige activiteiten buiten met in achtneming van de Covidregels.

  2. Inderdaad, Frank. De regering had bij het begin vd pandemie meteen een ‘Corona Dienst’ moeten instellen met sturende, controlerende en handhavende taken.

    Openbare gelegenheden, horeca en sport- en spelfaciliteiten die zich aan de regels hielden, hadden zo gewoon mogelijk moeten blijven functioneren. De opdracht had moeten zijn: Laat de mensen zo veel mogelijk gezond en sociaal bezig zijn, met inachtneming van de regels.

    Rutte heeft vanuit zijn ivoren toren, met deskundigen en wekelijkse persconferenties veel te veel een top-down beleid gevoerd dat de afstand tussen bestuur en burgers steeds groter heeft gemaakt en onnodig veel schade heeft gedaan aan burgers, kinderen, bedrijven en de maatschappij als geheel.

    Dit is de eerste virus-pandemie maar niet de laatste. Vrijwel alles wordt anders. Vergeet het ‘oude normaal’. Dat heeft immers geleid tot alle huidige crises op gebieden als volksgezondheid, zorg, energie, klimaat, het weer, biodiversiteit, voedsel, ..

    • Een regering kan niet alles. Ik kan me heel goed voorstellen dat ze hier al haar handen vol aan heeft. Er kunnen ook initiatieven vanuit de bevolking bedacht worden die voldoen aan de Corona-regels. Potje rugby lijkt me niet handig, maar waarom geen tennis of schaatsen op een buitenbaan? Trouwens dat laatste gebeurt al.

  3. Dat vandalen de winkels stukslaan is fout. Ik zie dit als een foute actie van foute mensen en dat begrijpt iedereen. Maar, pas op geef niet iedereen de schuld. De overheid legt draconische maatregelen op aan de hele bevolking. De avondklok is nu echt een over de top maatregel en dan ontstaat er weerstand tegen. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit vandalisme daarmee te maken heeft. Helaas wordt nu wel een ‘klimaat’ gecreĆ«erd (door de overheid) van de criminele burger. Er zijn een paar vandalen geweest en die pak je gewoon op, klaar. En de avondklok, die moet gewoon weer gestopt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.