Bert Rouwenhorst

Bert Rouwenhorst (64) is de nieuwe voorzitter van het CDA Amstelveen. Hij nam het stokje tijdens een ledenvergadering over van Luc Jalink. Zoals gebruikelijk in Amstelveen – anders dan landelijk – zijn ledenvergaderingen van politieke partijen (met uitzondering van die van de ChristenUnie) besloten en niet toegankelijk voor media.

Rouwenhorst is sinds drie jaar betrokken bij de plaatselijke afdeling van het CDA, meldt de partij. Hij was voorzitter van de programcommissie en lid van de vertrouwenscommissie die gesprekken voerde met kandidaat-raadsleden. Ook had hij een groot aandeel in de campagne-activiteiten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De fractie werd toen overigens gehalveerd tot twee zetels.

Kernteam

Als bestuurslid nam hij het initiatief om een kernteam van actieve Amstelveense CDA-leden op te zetten, dat de fractie in de gemeenteraad de komende periode gaat ondersteunen bij allerlei activiteiten in de stad.

Rouwenhorst is werkzaam geweest bij toeleveringsbedrijven voor de bouw. Volgens het CDA heeft hij zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van duurzaam bouwen en isolatietechnologie. ‘Binnen de afdeling en in regionaal verband van het CDA is zijn kennis en ervaring op dit gebied van grote waarde bij komende discussies over duurzaamheid’, zegt de partij.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.