Cheimaa Anoui. Foto: Katja Mali

Er is te laat over de fietsenstalling bij de halte Zonnestein van sneltram 51 gecommuniceerd dat die zou verdwijnen. Het gebeurde pas vier dagen voordat het zover was. Dat gaf wethouder Rob Ellermeijer toe op vragen van GroenLinks-raadslid Cheimaa Anoui in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). Zij constateerde een falende communicatie richting fietsers en voetgangers.

Overigens is volgens de Ellermeijer wel in een nieuwsbrief

Rob Ellermeijer

gemeld dat de fietsenstallingen verwijderd zouden worden. Het neemt niet weg dat bij Zonnestein pas vier dagen van tevoren een bord is opgehangen, door een fout van de aannemer. In het vervolg zal de termijn van drie weken worden gehanteerd worden, verzekerde de wethouder. Intussen wekt GroenLinks inwoners op klachten over communicatie te melden bij de fractie, zodat deze aangekaart kunnen worden.

Klachten

In de commissievergadering vroeg GroenLinks om betere informatie voor fietsers en voetgangers bij de grootschalige projecten die op dit moment worden uitgevoerd in Amstelveen. Er kwamen diverse klachten over de communicatie binnen bij de fractie rond het verwijderen van twee fietsenstallingen en de onoverzichtelijke oversteekplaats voor voetgangers aan de Zonnestein.

Wel voor auto’s

Er is nu volgens GroenLinks wel een overmaat aan borden om automobilisten op de Beneluxlaan te wijzen op de wegwerkzaamheden, maar fietsers en voetgangers komen er volgens haar bekaaid vanaf.

Aouni zei zich te verbazen over de goede voorzieningen voor het omleiden van de auto’s, terwijl te laat wordt gecommuniceerd over de voorzieningen voor de voetgangers en de fietsers.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.