Wie wil kan nu, nadat de bouw ervan enige tijd geleden officieel startte, ook naar de bouwplaats bovenop de parkeergarage bij het voormalige V&D-pand in het Stadshart komen. Zaterdag 9 februari gaan daar excursies heen. In het voormalige pand van V&D komt voor de zomer – overigens met vertraging – Hudson’s Bay, meldt de gemeente.

Op de parkeergarage komt het appartementencomplex UpMountain. De gemeente organiseert de rondleidingen samen met ontwikkelaar AM. Die worden gehouden tussen negen en één uur. Per rondleiding is er plaats voor maximaal 25 personen. Men kan zich aanmelden tot uiterlijk donderdag 7 februari, via een mail aan inzicht@amstelveen.nl.

Daar kan men zijn voorkeurstijdvak aangeven, waar zoveel mogelijk rekening mee wordt gehouden. De lift op de bouwplaats is nog buiten gebruik. Het betekent dat deelnemers aan de rondleidingen minimaal twaalf jaar moeten zijn en in staat een forse trap te lopen. Kijk voor meer informatie op www.amstelveeninzicht.nl

Zichtbaar

“De werkzaamheden aan onze stad zijn nu echt zichtbaar,” zegt wethouder Herbert Raat (Stadshart). “Dat neemt komende jaren alleen maar toe. Amstelveners moeten kunnen zien wat men bouwt in de stad. En bij deze excursie heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht over Amstelveen.”

De gemeente zegt ‘positief’ tegenover de komst van het warenhuis van Hudsons’s Bay te staan en te hopen dat het warenhuis een succes wordt. Zeker is dat niet, gezien het tot nu toe geleden verlies van het Canadese bedrijf in Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.