Maarten van Rossem geeft in zijn theaterlezing op donderdag 12 mei in Schouwburg Amstelveen een analyse over actuele gebeurtenissen en voorziet ze van de nodige historische feitenkennis. Pieter Derks (foto) hoopt vrijdag 13 en zaterdag 14 mei het schouwburgpubliek met zijn persoonlijke rode draad te ontroeren, maar ook met scherp engagement bij de les te houden.

Met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, analyseert Van Rossem krankzinnige en maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Zijn verhalen zijn prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp, meldt de schouwburg. “Een avond leren en lachen met de bekendste historicus van Nederland.” Maarten van Rossem is bekend  van het televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems en als vast jurylid van De Slimste Mens.

Pieter Derks

Pieter Derks werd voor zijn vorige voorstelling ‘Voor wat het waard is’ genomineerd voor de Poelifinario. In zijn nieuwe voorstelling ‘Uit het niets’ stelt hij opnieuw verrassend simpele vragen. Omdat je in ingewikkelde tijden de dingen niet moeilijker moet maken dan ze zijn, is zijn opvatting. Hij heeft zin om in de schouwburg weer helemaal los te gaan, met verhalen, grappen, muziek – en wie weet wat er allemaal nog meer tevoorschijn komt.

Meer info & reserveren: www.schouwburgamstelveen.nl.

3 COMMENTS

  1. Ik vind €28,50 veel geld voor een linkse historicus. Ik heb even de andere voorstellingen op prijs vergeleken, maar meneer van Rossem is één van de duurste.

    Een reden om er niet heen te gaan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.