Nog verder moet wie een postbus in Amstelveen heeft reizen. In heel Amstelveen zijn allang geen postbussen meer, maar door een faillissement wordt de afstand nog groter.

Men moet nu elf kilometer afleggen om bij zijn post te komen. Voorheen was dat al ruim zeven kilometer, omdat met naar Duivendrecht moest. Maar het Office Center, waar postbussen zich tot nu (enkele maanden) toe bevonden, is failliet. PostNL houdt vol dat men normaliter niet verder dan vijf kilometer van zijn postbus te verwijderd.

Agentschap weg

Met ingang van maandag (2 mei) is de Amstelveense postbus te vinden op Heesterveld 117 in Amsterdam. Dat werd in het weekend aan postbushouders meegedeeld. Eerder heeft men ondernemers in Amstelveen gepoogd te werven voor het huisvesten van postbussen, maar kennelijk zonder resultaat.

Het laatste agentschap voor PostNL, waar ook de postbussen zich bevonden, was bij kantoorboekhandel Gebrs. Winter aan de Karel Doormanlaan. Wie het niet bevalt kan contact opnemen met de klantenservice van PostNL, maar dat kon ook niet in het wekend waarin klanten de brief ontvingen. Klantenservice is alleen ban maandag tot en met vrijdag te bereiken. Tot de postbushouders behoren, behalve veel particulieren, onder meer de gemeente en diverse bedrijven in instellingen.

2 COMMENTS

  1. Dit is dus wat je krijgt als je een nutsbedrijf als de PTT was willens en wetens de vrije markt op jaagt. Dit is de politiek te verwijten en niemand anders. Zelfs in het Amstelveense Stadshart is geen enkel postagentschap meer. Je kunt nergens meer pakketjes aanbieden of b.v. een stuk aangetekend versturen. Om maar te zwijgen over het feit dat, door de jaren heen, bijna alle brievenbussen zijn weggehaald. Bedankt politiek.

    • Dit is inderdaad een volstrekt falen van de overheid. Zij heeft te zorgen voor infrastructuur op deze gebieden, maar de neoliberalen moeten ook dit oplossen. Zoals gewoonlijk zorgt “de vrije markt” er niet altijd voor dat alle problemen opgelost worden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.