De zogenoemde Soroptimistclub van vrouwen in Buitenveldert en Amstelveen bestaat vijftig jaar. Dat zou zaterdag 18 april in de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg worden gevoerd, maar het feest gaat niet door. De club is aangesloten bij de nationale beweging ervan en via die bij de Unie van Seroptimisten, vrouwen die levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes wereldwijd willen verbeteren via onderwijs en ‘economische en politieke bekrachtiging’.

Wethouder Floor Gordon zou het feest op 18 april openen, maar het is dus uitgesteld. Het middagprogramma staat als het later wordt gehouden in het teken van ‘ontboezemingen’.

Borsten

Filmmaker en Soroptimist Mildred Roethof vertelt dan de hand van haar documentaire ‘Ontboezemingen’ over de ontdekkingstocht naar de impact van de vrouwenborst op de maatschappij. “De film laat op eigenzinnige en humoristische wijze zien hoe de boezem gebruikt en misbruikt wordt in het dagelijkse leven”, zegt ze.

De sopraan Lieve Geuens zou met pianist Hein Hoogendoorn een operaconcert geven er verder was een veiling, mogelijk gemaakt door particuliere schenkers en sponsors, van mooie producten en diensten ten bate van het goede doel Not For Sale gepland. Not For Sale maakt kwetsbare vrouwen weerbaar door hen te integreren op de arbeidsmarkt en in de maatschappij, zegt de club.

 Vijf doelen

Het thema van de internationale organisatie  voor de jaren 2011-2030 luidt: “Empowerment of Women through Education and Leadership”. De koepel zet zit in voor een duurzame, vreedzame wereld. Bij de strategie zijn de 17
Sustainable Development Goals van de VN mede richtinggevend voor de basisactiviteiten. Seroptimist richt zich op vijf doelen: vergroten van toegang tot onderwijs voor vrouwen en meisjes; verbetering van duurzame mogelijkheden voor economische zelfstandigheid van vrouwen; elimineren van geweld tegen vrouwen en meisjes en bevordering van hun deelname aan vredesoplossingen; zorg voor voedselzekerheid en toegang tot een goede gezondheidszorg; betrekken van vrouwen bij duurzame ontwikkeling en vermindering van de gevolgen van klimaatverandering en natuurrampen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.