Huurders moeten, als zij in financiële problemen komen in gesprek gaan met hun verhuurders, maar kunnen er niet zonder meer vanuit gaan dat die laatsten wel afzien van het incasseren van huurpenningen. Dat schrijft Amstelvener Niels Kooijman in Het Parool. Hij herinnert er aan dat in de media en sociale media en sociale media in deze coronacrisis van verhuurders wordt verlangd dat zij afzien van  de huur.

Als zij dan niet doen, worden zijn weggezet als ordinaire graaiers, constateert Kooijman. Uit zijn eigen netwerk zegt hij te weten dat veel verhuurders zich betrokken voelen bij hun huurders en meedenken over oplossingen. “Vastgoedbedrijven zijn professionele organisaties die hun bedrijf draaiende houden door huurinkomsten. Als die van de ene op de andere dag wegvallen, komen zij ook in de problemen”, schrijft hij. Modder gooien naar verhuurders draagt naar zijn mening niets bij aan de oplossing. “Met goede wil, respect, begrip eb gezond verstand kom je heel ver.”

Besmetting

Hoewel waarschijnlijk ouderen niet zijn gaan skiën in Noord-Italië en zij niet de grootste groep vormden bij het vieren van carnaval in Noord-Brabant, zodat zij niet (in hoofdzaak) debet zijn aan de verspreiding van het coronavirus, bestaat de kans wel dat zij de dupe worden. Ook dat staat in Het Parool en werd geschreven door Johanna Belling uit Amstelveen. Zij doelt er op dat men bij de behandeling de neiging heeft onderscheid te maken tussen senioren en mensen in de bloei van hun leven. “Hopelijk hoeft het zover niet te komen en komt er voor iedereen binnen afzienbare tijd een einde aan deze nachtmerrie”, schrijft ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.