Van vrijdag 25 februari af worden twee films die een kans maken op een Oscar in Cinema Amstelveen gedraaid. Het zijn King Richard en The worst person in the world. 

King Richard is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal dat iedereen zal inspireren. De film volgt Richard Williams, een volhardende vader van twee van de grootste atleten aller tijden die de wereld van het tennis uiteindelijk voorgoed zullen veranderen. Will Smith heeft al de Golden Globe voor Beste acteur in een dramafilm gewonnen en is ook genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur.

The Worst Person 
‘The worst person in the world’ is het verhaal over Julie, die bijna dertig wordt maar kan geen genoegen nemen met haar leven. Wanneer ze dertig wordt, besluit zij meer uit het leven te halen en zet ze een punt achter haar stabiele relatie met de 45-jarige succesvolle schrijver Aksel. Ze ontmoet de jongere en knappe Eivind, met wie ze zich in een nieuw avontuur stort. Na een gebeurtenis komt ze erachter wat de waarde van het leven is.
Actrice Renate Reinsve won al de Palm voor Beste Actrice tijdens het Filmfestival in Cannes en de film is genomineerd voor de Oscar van beste internationale film en beste originele scenario.

Verder draaien er in de voorjaarsvakantie extra film kinderfilms vanaf 11.00 uur. De volgende films staan op de filmagenda: Maya en het Gouden Ei (AL), de Disneyfilm Encanto (6+ NL versie), de swingende film Sing 2 (6+ NL versie), Clifford de Grote Rode Hond (6+) en Spider-Man: No Way Home (2D – 12+). Volwassenen kunnen naar Tout s’est bien passé, Le fabuleux Destin d’Amélie Poulain, The Tragedy of Macbeth

Bekijk het complete filmaanbod inclusief aanvangstijden op www.cinemaamstelveen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.