De fractie van de VVD in de gemeenteraad vindt het onacceptabel dat er achtduizend extra vluchten in de zomermaanden (17 juni tot medio september) komen over de Buitenveldertbaan, wegens onderhoud aan het landingssysteem op de Zwanenburgbaan. Behalve Schiphol deelde wethouder Adam Elzakalai woensdag mee dat het onderhoud plaatsvindt.

Schiphol zegt dat op de Zwanenburgbaan het Instrument Landing Systeem (ILS) ervoor zorgt dat vliegtuigen veilig kunnen landen. ‘Het onderhoud brengt gewijzigd baangebruik met zich mee omdat de Zwanenburgbaan gedurende het onderhoud minder inzetbaar is.’

Foutje, bedankt

Maar de VVD vindt het onacceptabel dat de inwoners van Amstelveen hierdoor zeer hard geraakt worden. VVD-raadslid Menno van Leeuwen (foto) zegt dat zijn fractie al aan het begin van de nu bestaande raadsperiode vragen stelde om overlast voor Amstelveners in de zomermaanden te beperken, door het reguliere onderhoud niet in de zomer te plannen, als mensen veelal buiten zitten. Hem heeft de melding van de wethouder (ook VVD) dan ook ‘zeer onaangenaam’ getroffen, vooral omdat Schiphol dat op het laatste moment communiceert. “En zonder enige vorm van compensatie – zo van ‘foutje bedankt’ – dat kan echt niet.”

Volgens Van Leeuwen heeft de VVD-fractie B en W gevraagd om van ‘de betrokken partijen’ – primair Schiphol – compensatie te eisen. “Dat kan zijn geld, maar ook een harde toezegging, dat volgend jaar er extra weinig vluchten over de Buitenveldertbaan zullen gaan. Het draagvlak voor Schiphol bij de bewoners staat door dit soort acties onder druk en een tegemoetkoming aan hen is meer dan op zijn plaats.”

2 REACTIES

  1. Dat is nou weer typisch de VVD. Hoe meer vliegtuigen hoe beter, ongeacht de gevolgen voor de leefomgeving en het klimaat. Steeds wordt de luchtvaartsector en Schiphol de hand boven het hoofd gehouden, terwijl anderen zich wel gewoon aan de regels moeten houden. Maar nu die extra vliegtuigen over de tere hoofdjes van hun kiezers in het VVD-bolwerk Amstelveen vliegen, komt de VVD in actie. Uitermate ongeloofwaardig en hypocriet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.