Op zondag 10 september is er om 15.00 uur (inloop 14.30 uur) een boekpresentatie van CHAI bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg. In CHAI vertellen achttien Joodse Nederlanders, onder wie een aantal Amstelveners, over de vernietigende invloed van de holocaust op hun leven.

Naast wanhoop vallen de enorme veerkracht en vechtlust op en biedt CHAI ook hoop, want chai is Hebreeuws voor leven.

Salomon Bouman

Alice ten Napel, tekstschrijver en publicist, verzorgde de tekst en fotograaf Claudia Kamergorodski maakte portretten van de geïnterviewden. Tijdens de presentatie zijn de rollen omgedraaid en wordt de ínterviewer geïnterviewd: Salomon Bouman, wiens verhaal ook in het boek staat, spreekt met Alice ten Napel over de totstandkoming en de inhoud van CHAI. Bouman was decennialang journalist bij onder meer NRC Handelsblad en dikwijls te horen op de radio.

Twee edities

Van CHAI bestaan twee edities: een paperback en een de luxe box met 18 losse boekjes; de prijzen zijn respectievelijk € 22,50 en € 40. Na afloop is er bij een hapje & een drankje natuurlijk gelegenheid tot napraten. Geïnteresseerden wordt vriendelijk verzocht zich aan te melden via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.