Een openlucht tentoonstelling, het zogeheten HOME Art Project, waarover al eerder geschreven, is nu klaar. Het is het kunstproject van Stephanie Rhode, die in binnen- en buitenland steeds weer huisjes toont. Dat doet zij ook nu weer, maar nu zijn vreemdelingen met huisjes gefotografeerd.

De ‘open air’ foto-expositie is van 21 september tot en met 22 oktober  te zien in het Broersepark (Parklaan 3-12) en bij Atelier 2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan 4.

Internationaal

“Door het centraal stellen van de mens en niet zijn of haar afkomst wordt er door de presentatie een mooie brug geslagen naar de uniformiteit van de mensheid en losgekoppeld van de originele landsvlag”, zegt ze er zelf over.

Zij heeft zich deze keer, fietsend van fotoshoot naar fotoshoot, gericht op de meer dan 140 verschillende nationaliteiten die de bevolking van Amstelveen vormen. Gedurende de twee jaar van ontmoeten en fotograferen, heeft verhalen gehoord van volwassenen, families en kinderen, zegt ze. “Van Nederlanders en niet Nederlanders.” De quotes en worden afzonderlijk van de foto’s getoond.

Rug

Alle gefotografeerde mensen hebben de rug naar de toeschouwer zijn gekeerd. “Allen houden op hun eigen wijze een wit wollen huis vast wat het gevoel van ‘thuis’ symboliseert”, zegt de kunstenares. “Deze serie van ‘zielsfoto’s’ verteld iets over het thuis van de fotografeerde zonder het te hoeven uitspreken.” De open-air expositie verbindt volgens haar kunst en de ‘rijkdom van de culturele diversiteit’ in Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.