Het lawaai door gebruik van de Buitenveldertbaan van Schiphol neemt toe, doordat van maandag 18 september tot en met zondag 1 oktober de Schiphol-Oostbaan is gesloten. Daaraan zijn dan reguliere onderhoudswerkzaamheden.

Deze baan wordt doorgaans veelal gebruikt voor kleine, zakelijke en privévliegtuigen en toestellen met een maatschappelijk belang (ambulance-, kustwacht of -regeringsvluchten).

Andere banen

Behalve de Buitenveldertbaan kunnen ook andere start- en landingsbanen worden gebruikt. Aan die banen wordt jaarlijks regulier onderhoud uitgevoerd, zodat deze in goede conditie zijn en blijven. Er worden aan de Schiphol-Oostbaan, waar nodig, kleine reparaties aan het asfalt en markeringen uitgevoerd. De bekabeling en elektra worden gecontroleerd, lampen schoongemaakt of vervangen en omliggende grasvelden worden gemaaid. Het hemelwaterafvoer systeem wordt gecheckt en indien nodig doorgespoeld. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans.
Bewoners met vragen
Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer en baangebruik tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS. Op de website daarvan staat uitleg over het actuele baangebruik en operationele bijzonderheden en is het informatie- en meldingencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol. Dit kan 7 dagen per week (09.00-17.00 uur) via telefoonnummer 020-6015555 of door het raadplegen van de website.

Op de websites van BAS en Schiphol wordt wekelijks informatie gepubliceerd over het vliegverkeer op Schiphol. Omwonenden van Schiphol hebben met de app Notifly bovendien altijd real-time inzicht in het actuele en verwachte vliegverkeer op hun locatie. Schiphol houdt omwonenden via een nieuwsbrief op de hoogte van relevante ontwikkelingen rond het vliegverkeer op Schiphol. Iedereen kan zich aanmelden voor de burennieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.