De ‘Burendag’ op zondag 24 september wordt ook in Amstelveen gevierd. De landelijke dag is een initiatief van het Oranjefonds, ook verantwoordelijk voor Nederland Doet, waarbij opeens vrijwilligers – onder wie het koninklijke paar – uit bedrijven en organisaties toestromen om klussen te klaren.

Parkkamer Patrimonium (in het Broersepark) is present op Burendag. Van 12.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar met bootjes varen op Hoornsloot, het water van de Emmakade. Zij moeten wel een zwemdiploma hebben.

Randen

“Varen langs de (rafel)randen van de buurt”, noemt de organisatie het zelf. Er kan gepeddeld en geroeid worden. Ook is een rondvaart mogelijk met een open boot. “Iedereen uit de buurt is welkom voor hulp en gezelligheid”, zegt de Parkkamer Patrimonium, waar om 12.00 uur wordt verzameld. Adres: Amsterdamseweg 304 (achter nummer 306), even naar beneden en het bruggetje over. Koffie, thee, fris en broodjes worst (ook vegetarisch) staan klaar. De kinderen gaan dan samen naar de Hoornsloot. Voor andere buren van de parkkamer is er die dag ook een boeken- en legpuzzelmarkt op nr. 304. Kopen voor een klein prijsje of ruilen dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.