In het Alzheimer Café dat donderdag 24 mei (19.30 uur) in ‘De Luwte’ wordt gehouden, spreekt Jos Heeremans met Mieke Regelink over het belang van bewegen. Mieke Regelink is werkzaam bij het Sportbedrijf Amstelveen en Participe Amstelland en gespecialiseerd in ‘bewegen voor ouderen’.

Bewegen is belangrijk voor het lichaam, of dat nu jong of oud is. Onderzoek wijst uit dat bewegen ook een positieve invloed heeft op het brein. Al op korte termijn verbeteren functies van je hersenen en op langere termijn verkleint het de kans op dementie. Niet-bewegen is zelfs slecht voor mensen met dementie, zowel voor hun lichamelijke als hun mentale fitheid. En iedereen kan bewegen, hoe kwetsbaar of beperkt men ook is.

Mieke Regelink laat zien wat bewegen doet voor het brein en waarom de invloed van beweging zo positief is voor ons hele lijf en onze hersenen. Ook zal zij voorbeelden geven van toegankelijke oefeningen.  Uiteraard is er ruim gelegenheid om vragen te stellen.

Woonzorgcentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland ligt aan het Wimbledonpark 361, 1185 XJ Amstelveen. Het café duurt tot 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. Men hoeft zich niet aan te melden en kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.