Op dinsdag 26 juni (19.00 uur) is er in De Nieuwe Bankrashal aan Pandora 3 een door het Sportbedrijf Amstelveen, in samenwerking met de gemeente, georganiseerde workshop over het vroegtijdig signaleren van problemen bij kinderen. Het is een workshop voor trainers en andere leidinggevenden in de sportwereld. Sprekers zijn Ron Mesman (jeugdhulpverlener) en Mariska van der Meer (jongerenwerker) in dienst van de gemeente.

“De coach of trainer is bij uitstek geschikt om te signaleren dat het niet goed gaat met een kind. Als een kind vroegtijdig hulp krijgt, wordt een intensief hulptraject vaak voorkomen”, zeggen de organisatoren. “Vroegtijdig signaleren zorgt dat problemen klein, beheersbaar en sneller oplosbaar zijn.”

Signaleren is dus van groot belang, daarom nodigen het Sportbedrijf en de gemeente alle trainers, coaches en bestuursleden uit voor een interactieve workshop over signaleren.
Aan de hand van stellingen worden de deelnemers mee langs de volgende vragen gevoerd: Wat is signaleren? Hoe signaleer je? Wat kun je doen met signalen? Waar kun je met een signaal terecht?

De workshop is om ongeveer 20.15 uur afgelopen. Deze workshop wordt gratis aangeboden door de gemeente Amstelveen. Inschrijven kan op sportstad-amstelveen.nl/activiteit/workshop-vroegsignalering. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Ingrid Wulving, 088-8585100.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.