De gemeente gaat verspreid over de Amstelveense wijken 42 extra afvalcontainers plaatsen. Het betreft ondergrondse containers voor glas, papier en textiel en bovengrondse voor groente, fruit en etensresten (GFE).

De extra containers zijn het gevolg van de evaluatie van de mening over grondstoffenbeleid onder inwoners.

 Onderzoek

De ondergrondse containers worden zo veel mogelijk naast de al bestaande geplaatst. Die voor GFE komen bij flatcomplexen in principe zo dicht mogelijk bij de ingang. zegt de gemeente. Volgens wethouder Floor Gordon (afvalbeheer) verhoogt de gemeente de service en heeft die onderzoek naar de aanwezigheid van kabels en leidingen gedaan. “Daardoor kunnen we geen ondergrondse containers plaatsen.” Ook de bereikbaarheid voor de inzamelvoertuigen en voor inwoners werd onderzocht.

Ombouw

Op vier locaties worden bestaande ondergrondse PMD containers  textielcontainers. Op die plekken stonden twee PMD containers naast of bij elkaar. Het bleek dat één container voor PMD (Plastic, Metalen verpakkingsmateriaal zoals blikjes en Drinkpakken) er toereikend is. Bij Uilenstede wordt een restafvalcontainer omgebouwd naar een textielcontainer.

Inloopavond

De bewoners rondom de beoogde extra locaties ontvangen een brief met een afbeelding van de locatie van de nieuwe containers. De gemeente houdt voor geïnteresseerden een inloopbijeenkomst op maandag 30 mei van 18.30 tot 20 uur op de gemeentewerf aan Langs de werf 10.

Op elk moment kunnen bewoners inlopen en vragen stellen over de beoogde locatie of aangeven dat de gemeente iets over het hoofd ziet. Het plaatsen van de containers gaat nog even duren. Over de voorbereidingen en de plaatsingen worden omwonenden te zijner tijd geïnformeerd.

Locaties

Een overzichtskaart met locaties en straatnamen is te vinden op www.amstelveen.nl bij het bericht hierover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.