De lokale omroep AAN!, overigens niet zoals RTVA als zodanig gecertificeerd, kreeg nu bedrijfsruimte bij Platform C aan het Stadsplein, de culturele koepel waartoe o.m. Volksuniversiteit en Muziek- en Dansschool vallen.

Het hoort volgens Platform C bij haar missie uit te groeien tot ‘een creatief en educatief platform voor jong en oud’. Andere recente samenwerkingspartners zijn Stichting Our Future Face en Enjoy! Leren.

Creatieve ruimte

Platform C schept naar eigen zeggen de mogelijkheid activiteiten binnen de muren te organiseren of aan te bieden in het verlengde van haar missie.

Voor jongeren was volgens de organisatie tot nu toe geen locatie beschikbaar in Amstelveen waar zij hun ideeën konden realiseren en experimenteren met hedendaagse muziek- en videodisciplines als DJ, muziekproductie en videobewerking. Daarin wordt nu volgens Platform C voorzien.

“In samenwerking met Stichting Future Face ontwikkelde Platform C een creatieve ruimte voor jongeren binnen haar muren aan het Stadsplein. Twee ruimtes, waarin zij met gelijkgestemden en ambassadeurs van de stichting ideeën uitwisselen, workshops, evenementen en campagnes organiseren en kunnen oefenen op de benodigde apparatuur.” Future Face  verbindt volgens Platform C jongeren onderling en met andere generaties en groeperingen in de samenleving. Bij een aantal projecten sloot onder andere poppodium P60 zich aan. Er wordt een zogeheten ‘cross-over evenement’ georganiseerd en recentelijk ging InnerWorld van start, een acteercursus van zeven weken, die jongeren afsluiten met het maken van een korte speelfilm. Future Face staat in direct contact met jongeren. Dat maakt dat Platform C en partners hun programma’s beter kunnen afstemmen op deze doelgroep. https://ourfutureface.com/

AAN!

Sinds kort vult dus ook AAN! Amstelveen een ruimte op de derde etage van Platform C, de inmiddels opgeheven Kunstuitleen. AAN! is volgens de organisatie een jonge online omroep. “Het mediabedrijf biedt geen ‘ouderwetse’ radio en tv maar wel producties in de vorm van podcasts en video die ‘on demand’ worden aangeboden op het media-apparaat naar keuze”, zegt Platform C. “Daarnaast is het opleiden van jong mediatalent een van de speerpunten. AAN! werkt hiervoor nauw samen met NH Media en de Vrije Universiteit Amsterdam. De talenten worden begeleid hun mediadromen te verwezenlijken door in te springen op de nieuwste mediatrends en -ontwikkelingen.”

RTVA is dus volgens Platform C ‘ouderwets’, want het die licentiehouder houdt zich – naast internet – met televisie bezig en kreeg voor een discussieprogramma van de mediaraad als enige medium bijna 40 mille.

Intussen voldoet AAN! aan een van de criteria die destijds door de gemeente werden gehanteerd voor RTVA: Vestiging in het Stadshart. Het Commissariaat voor de Media had evenwel andere criteria dan de gemeente, die het liefst AAN! als locale omroep zag, en gaf de licentie aan RTVA. https://aanamstelveen.nl/

Genieten! Leren

De meest recente samenwerking vormt de komst van Enjoy! Learning naar Platform C. Geniet ervan! Learning is een bijles- en studiebegeleidingsinstituut voor leerlingen in de leeftijd van 6-18 jaar, tot voor kort gevestigd aan de Amsterdamseweg.

Genieten! Learning biedt bijlessen aan leerlingen van het basisonderwijs studiebegeleiding en bijles aan leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Dat doen de begeleiders niet alleen vakinhoudelijk, maar ook wat betreft studievaardigheden of met het plannen van maak- en leerwerk. Genieten! Learning schenkt ook aandacht aan de sociaal-psychologische kant van het studieproces om druk en stress te verminderen, meldt het platform. www.enjoy-learning.nl

Met veel plezier! Learning komen ook haar partners me: Miranda Ridderbosch van Kinderpraktijk Amstelveen en Roos Lambalk van De Kinderfysio Amstelveen. Miranda werkt als integratieve kindertherapeut en Roos is kinderfysiotherapeut. Meer informatie is te vinden op hun websites: www.kinderpraktijkamstelveen.nl en www.dekinderfysioamstelveen.nl

Voor meer informatie over samenwerking en partnerschap met Platform C: zie https://platform-c.nu/partners/  en https://platform-c.nu/samenwerking/

De balie van Platform C is geopend maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 020 -647 14 57 | E-mail adres: info@platform-c.nu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.