SAKB (Stichting Amstelveense Kunstbelangen), met een ateliercomplex aan de Ouderkerkerlaan, is op zoek naar vrijwilligers. Het gaat vooral om een webmaster, een inkoper van huishoudelijke artikelen (zoals schoonmaakmiddelen en toiletpapier), een papierwegbrenger (zodat papier kan worden gescheiden van restafval), een (schilders) ezelverzorger en een administrateur van de ledenlijst. Verder wordt een doe-het-zelver gezocht die kan helpen met klussen in en rond het gebouw, ter verlichting van de gebouwbeheerder.

“We hebben altijd behoefte aan vrijwilligers, omdat meer handen lichter werk maken”, meldt SAKB in een nieuwsbrief. “Natuurlijk zijn we al blij als iemand zorgt dat er altijd folders van ons liggen op de plaatsen waar veel mensen komen.”

Er worden ook nieuwe docenten gevraagd, vooral in nieuwe disciplines waardoor het aanbod aan cursussen meer divers wordt.

Zomerworkshopweek

De organisatie houdt ook een zomerworkshopweek – zaterdag 22 juni tot en met zondag 30 juni – waarbij in totaal 29 verschillende workshops worden aangeboden. Volgens SAKB de ideale mogelijkheid om kennis te maken met de docenten én met (nieuwe) technieken. “Kijken of het klikt met een docent, zonder dat je er een hele cursus aan vastzit,” zegt de organisatie. “Of een nieuwe techniek of discipline uitproberen, waarbij je nog niet zeker weet of je er wel mee door wilt gaan. Of gewoon een week lang lekker creatief bezig zijn: allemaal redenen om mee te doen.”

De open dag van de SAKB wordt dit jaar gehouden op zondag 1 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.