Er moeten nu eindelijk betaalbare woningen komen en niet alleen dure huizen in de nieuwe wijk De Scheg. Dat vinden SP, Groenlinks, Actief voor Amstelveen (AVA) en 50 Plus in de gemeenteraad. Fractievoorzitter Patrick Adriaans heeft een motie aangekondigd die woensdag 1 juni, als de raad oer de wijk beslist, in stemming komt.

Volgens Adriaans (foto) moeten er meer sociale huurwoningen komen, maar de VVD (en dus de al geplande coalitie) is er tegen. Blijver bouwen van (middel) dure woningen is volgens de SP geen oplossing voor woningzoekenden in Amstelveen.

De schaarse grond in de stad moet men naar zijn mening eerlijker verdelen. Maar volgens wethouder Floor Gordon kan het niet anders dan duur bouwen wegens grondspeculatie door beleggers en zeshonderd grondeigenaren.

3 COMMENTS

  1. Waar een wil is, is een weg mevrouw Floor Gordon oftewel D66,VVD en als bijkarretje GvA. Zoals gewoonlijk sluit deze coalitie weer de gebruikelijke groep mensen uit. En maar klappen voor zorg! 🤮🤮🤮

  2. Zeg mevr.Höcker waar bent u nu met uw voormalige plannen Amstelveen voor Amstelveners en meer voor de zwaksociale groepen? U denkt toch niet als muis tussen de 2 olifanten VVD&D66 mee te kunnen stampen. U hangt er enkel als decoratie bij , meer niet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.