De schrijver, dichter, programmamaker en verzamelaar Boudewijn Büch overleed 23 november 2002. Guus Buddy Bauer schreef daarover het boek ‘Ik, Boudewijn Büch’ en is zaterdag 4 juni om 15.00 uur bij boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 om het te signeren.

Guus Buddy Bauer (1959) is schrijver en literair journalist en uitgever van onder meer Een kleine blonde dood.

Uitgever

Als achttienjarige startte hij een uitgeverij en begon gelijktijdig met het schrijven over literatuur. Inmiddels heeft hij honderden interviews afgenomen met binnen- en buitenlandse schrijvers, filmers, acteurs en kunstenaars. Als auteur publiceerde hij eerder onder meer De tuinman van niemandslandHeimwee heeft een kleurHet geheim van Treurwegen en Vogeljongen, zijn meest persoonlijke boek.

Haarlem

Hij was begin dit jaar op bezoek in het Teylers Museum in Haarlem, hoorde daar een suppoost vertellen dat de jongere medewerkers niet wisten wie Büch was en wat dat kastje met parafernalia in de bibliotheek voorstelde. Je verzamelt voor jezelf, tv-werk is per definitie vluchtig, zo veel is zeker, maar wat blijft er over van de literatuur? Juist ook wanneer hele volksstammen zich na het verscheiden van de auteur ledig hebben gehouden met discussies over het ‘autobiografische’ gehalte van het schrijfwerk.

Büch: “Mysteries worden in het leven geroepen om te vermaken, om de doodsaaie waarheden op te leuken. Waar moet een mens anders keer op keer nieuwe theorieën op loslaten.” Terwijl Bauer op onderzoek uitgaat, kijkt een zeker persoon over zijn schouder mee en komt zo als vanzelf weer tot leven. Büch becommentarieert en onthult.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.