Religieuze humanisten noemen zij zich. Toch vieren zij het door christenen geannexeerde lichtfeest, waar de geboorte van Jezus als Kerstmis in werd geschoven. Het Apostolisch Genootschap heeft kerstavond met een eigen gezicht, zegt het. Wie er graag bij wil zijn, kan zo binnenlopen in het gebouw op 24 december (20.00 uur) aan de Graaf Aelbrechtlaan 138.

De kerstwijding heet dit jaar ‘De kracht van het verhaal’.  De boodschap van het kerstverhaal is nog altijd actueel, vindt het genootschap. Een programma van een uur met vertellers, muziek en zang rond het oude verhaal ‘in de woorden van nu’.

Zingeving

Het Apostolisch Genootschap zegt ontmoetingsplaatsen op religieus-humanistische grondslag te bieden voor mensen ‘die bewust met zingeving bezig willen zijn’. De leden van het genootschap inspireren elkaar ‘om eigen antwoorden op levensvragen te vinden’. Zij geloven dat mensen in essentie met elkaar verbonden zijn en voelen zich als apostolischen dat ze zorgvuldig moeten omgaan met elkaar en de wereld. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen. Zie ook www.apgen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.