In het Huis aan de Poel namen donderdag bestuurder Lies Zuidema (links) van de Stichting Brentano Amstelveen (SBA) en coördinator Karin Niekel van de BoodschappenPlusBus, ook van Brentano, een cheque ter waarde van € 12.000 in ontvangst. Die werd aangeboden door president Eric Franssen van Lions Lustrum en was bestemd voor de aanschaf van twee nieuwe bussen.  

De huidige bussen zijn beiden hoognodig aan vervanging toe. De 55-jarige Lions Club Amstelveen heeft ‘Zorgen voor Zorg’ als hun Lustrumthema gekozen. Door de verkoop van goederen op Koningsdag bracht die bedrag bij elkaar, dat dankzij door het Theo Janssen Fonds werd aangevuld tot 12 mille. De twee nieuwe bussen worden waarschijnlijk in januari afgeleverd. Telefoonnummer van de BoodschappenPlusBus: 0203450295 (op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur) of  boodschappenplusbus@brentano.nl

 Winkelen

De bus biedt ouderen begeleiding en vervoer naar verschillende winkelgebieden en activiteiten. Verder worden de vervoermiddelen ingezet voor wekelijkse dagtochten. De opzet is dat door de bussen ouderen kunnen blijven deelnemen aan het dagelijks leven en andere mensen ontmoeten. Het is een landelijk initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, in Amstelveen uitgevoerd door Stichting Brentano Amstelveen, die ouderen wil ondersteunen bij het langer zelfstandig blijven wonen. Ook levert zij graag een bijdrage aan het voorkomen van eenzaamheid onder ouderen.

Reizigers in de BoodschappenPlusBus worden thuis opgehaald en na afloop weer thuisgebracht. Er gaan altijd twee begeleiders mee om bijvoorbeeld te helpen met in- en uitstappen, het dragen van de boodschappen enzovoort. In de bus is plaats voor rollators.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.