Mirjam van ’t Veld

In totaal veertien mensen hebben gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester van Amstelveen. Het gezelschap sollicitanten bestaan uit tien mannen en vier vrouwen. Dat heeft de provincie Noord-Holland bekend gemaakt.

Twaalf van hen hebben nu al een baan in het openbaar (lokaal) bestuur of hadden die. Voor twee mensen geldt dat zij buiten de overheid werken. Na een eerste selectie door de commissaris van de Koning in Noord-Holland, nu nog Johan Remkes, gaat de rest naar een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, die uit vertegenwoordigers van alles fracties bestaat.

Op de fractie van D66 na (die raadslid Anne-Mieke van der Vet stuurde) zitten alle

Bas Eenhoorn

fractievoorzitters in de commissie. Na hun strikt geheime beoordeling van de sollicitanten, komen zij tot een voorstel aan de gemeenteraad, die dan weer – ook weer in een besloten vergadering –  tot een voordracht komt aan Remkes. De Kroon benoemt uiteindelijk de nieuwe burgemeester. Naar verwachting gebeurt dat in mei.

Het ingewikkelde benoemingscircus is nodig, omdat de Mirjam van ’t Veld het al na drie jaar voor gezien hield en directeur van het ziekenhuis Gelderse Vallei werd. Sinds zij vertrok is Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.