De oppervlakte van goedkope woningen en of die twee of meer kamers hebben, moet duidelijker in de nieuwe Huisvestingsverordening komen. Dat gaat raadslid Gonnie van Rietschoten van Actief voor Amstelveen (AVA) komende woensdag aan de gemeenteraad voorstellen.

Volgens haar ontstaan daardoor ‘meer mogelijkheden’ voor hert toewijzen van drie- en vier kamerhuurwoningen.

Oppervlakte

In de stad staan nu relatief veel woningen met een geringere oppervlakte dan hooguit 65 vierkante meter, zegt ze. Die zijn vaak wat ouder, maar hebben wel weh twee of mee slaapkamers. Wegens dat aantal kamers gaan zij doorgaans naar alleenstaande woningzoekenden, maar er zou ook met drie of zelfs ver kamers een (aankomend) gezin in kunnen wonen, vindt AVA.

Maar door alleen van de oppervlakte uit te gaan, komen gezinnen volgens de huisvestingsverordening, die woensdag aan bod komt, daarvoor niet in aanmerking. Terwijl die volgens AVA best in kleinere woningen kunnen, mits met voldoende slaapkamers. “Het kan beter”, vindt Van Rietschoten. Niet alleen bestaande huurwoningen, maar ook bij nieuwe speelt het probleem van het niet adequaat labelen en toewijzen van woningen. Tweekamerwoningen hebben overigens hetzelfde probleem.

1 COMMENT

  1. Hier heeft mevr. van Rietschoten gelijk in. Ik ken alleenstaanden die direct in kleine eengezinswoningen zijn gekomen. In principe natuurlijk belachelijk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.