Dit jaar viert Zonnehuisgroep Amstelland haar 100-jarig bestaan. Een groot personeelsevenement dat al gepland stond kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Als alternatief werd een 4daagse georganiseerd. waaraan 130 medewerkers mededen, lopend of fietsend. 

Samen legden zij de etappes langs de tien Zonnehuis-locaties af. Op de laatste dag van de 4daagse liep een groep in estafettevorm de hele afstand van meer dan 50 kilometer. Collega’s, bewoners en cliënten zorgden voor een warm onthaal bij elke stempelpost.

Ouderenzorg

Met zeven stuivers (15 eurocent) richtte Jo Visser op 24 mei 1921 de landelijke vereniging  Vereniging Het Zonnehuis op. Overigens scheidde de Zonnehuisgroep Amstelland zich daarvan juridisch af. Visser werd zelf een tijdlang verpleegd toen ze een longziekte had, maar verpleeghuiszorg was er toen alleen voor rijke mensen. Zo kwam zij op het idee om Zonnehuizen te stichten. Bestuurder Thijs Houtappels: “Of wij nu in de wijk werken of in een van de Zonnehuizen, of cliënten ondersteunen met dagbesteding: wij delen met elkaar een ontstaansgeschiedenis die begon bij haar, een ambitieuze vrouw die zich hard maakte voor de levenskwaliteit van kwetsbare ouderen. Voor ons geldt daarom 24 mei 1921 als de start van onze historie.”

De ouderenzorgorganisatie heeft gespecialiseerde verpleeghuizen, wijkteams, een zorghospice, revalidatie of dagbesteding in De Ronde Venen, Amstelveen, Amsterdam en Ouder-Amstel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.