Van deze maand (augustus) af is de eerste zogenoemde Amstelveense Greenmap te krijgen. Die is onderdeel van citymarketing. De bedoeling is dat inwoners en bezoekers het Amstelveense groen en sport- en recreatiemogelijkheden ermee kunnen verkennen.

Op de kaart staan onder andere wandel- en fietsroutes aangegeven. En de typisch Amstelveense speelbadjes om met kinderen op een zonnige dag eropuit te gaan.

Heemparken

Amstelveen is, vooral door het door Amsterdam beheerde Amsterdamse Bos, qua groenoppervlakte een der groenste gemeenten van Nederland. Volgens wethouder Floor Gordon van Economische Zaken en Groen stimuleert de kaart recreëren in het groen. “In het Amsterdamse Bos zijn er zes wandelroutes en een tal van horeca- en recreatiemogelijkheden. We zijn ook trots op onze heemparken, een Amstelveense uitvinding waarvan het Dr. Jac. P. Thijssepark en De Braak zelfs rijksmonumenten zijn. Ook voor podiumkunsten kun je midden in het groen terecht: in het Amsterdamse Bostheater en in Openluchttheater Elsrijk.”

Ophaallocaties

De Greenmaps zijn in kartonnen displays verspreid over meer dan 40 locaties, zoals hotels, B&B’s, recreatiebedrijven, bibliotheek, Ziekenhuis Amstelland, raadhuis en ‘groene’ instellingen als het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos. Wie ook een display met de map in zijn bedrijf wil, kan een mail sturen naar r.heins@amstelveen.nl.  Het volledige aanbod op het gebied van recreatie en cultuur is te zien op www.amstelveen.nl/ervaar-amstelveen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.