De aannemer van de Amstelveenlijn, VITAL, heeft bij het slopen van de oude halte van tramlijn 51 asbest ontdekt. Dat zat tussen de perronplaten en het betonnen dek bij de rap en de lift. Door een in asbest verwijderen gespecialiseerd bedrijf is het spul weg gehaald. Gevolg was dat de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn ter plekke moesten worden stil gelegd.

Dat is nu klaar, de sloop is weer hervat, maar er is wel vertraging ontstaan.  VITAL onderzoekt nu welke consequenties de affaire bij Uilenstede heeft voor de rest van de werkzaamheden.  welke gevolgen dit heeft voor de overige werkzaamheden. In elk geval zal de lift er niet on de nacht van 11 op 12 augustus komen, zoals was gepland. Het wordt de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 augustus.

Kronenburg

Volgens VITA ligt het werk aan het kruispunt bij Kronenburg op schema. Een bouwkuip is daar klaar. Samen met die bij Zonnestein werd meer dan 60.000 m³ grond afgegraven en afgevoerd. De betonwerkzaamheden zijn nu gestart en er moet 1.600 ton stalen wapening worden gevlochten. Vrijdag (2 augustus) werden de betonnen liggers van het nieuwe, zuidelijke wegdek op hun plek gelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.