Om degenen te herdenken die in Amstelveen stierven door het coronavirus en om nabestaanden een hart onder de riem te steken ligt vanaf 7 juli af een ‘Hart van Medeleven’ in de vijver van de Stadstuinen.

Het ‘Hart van Medeleven’ is een gedenkplaats voor iedereen die de afgelopen tijd een dierbare verloor. Op dinsdag 7 juli om 13.00 uur legt het gemeentebestuur bloemen bij het hart neer. Inwoners zijn welkom daarbij aanwezig te zijn en ook bloemen neer te leggen. Dat kan ook op een ander moment. Het hart ligt tot en met 24 juli in de vijver van de Stadstuinen.

Verdriet

Burgemeester Tjapko Poppens: “Het is voor veel mensen een moeilijke, soms verdrietige periode geweest. Vooral voor mensen die een naaste verloren. Door de coronamaatregelen was er weinig ruimte om afscheid te nemen. Voor al die mensen willen we een plek creëren waar wij overledenen met liefde kunnen herdenken. Het hart in de stadsvijver is een teken van medeleven voor alle Amstelveners die deze tijd een dierbare verloren.”

Hart

Het coronavirus is nog niet weg, maar in veel gemeenten in ons land ontstaat de behoefte om te herdenken. Ook in buurgemeenten, zoals Amsterdam en Diemen, vinden herdenkingen met een hart als symbool plaats. Het hart is volgens de gemeente herkenbaar voor deze periode: het hart voor de zorg, hart onder de riem, hart voor elkaar en nu een hart van medeleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.