Naast bedrijven openen de gemeente en schoolbesturen Amstelwijs en Amstelland, voor respectievelijk openbaar en christelijk primair onderwijs,  maandag (6 juli) een zomerschool. Die is gratis. Op het programma staan daar lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Het is de eerste keer dat de gemeente een zomerschool organiseert.

Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub, is de redenering. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen.

Hulp van scholen

Met leeftijdgenootjes samen leren en spelen, is een voor ieder kind belangrijk e interactie, vindt wethouder Frank Berkhout van Onderwijs. “Daarom hebben we, met behulp van de scholen, kinderen uitgenodigd voor wie dit steuntje in de rug in hun sociaal emotionele ontwikkeling welkom is. Een week lang zorg- en kosteloos genieten voor kinderen is dankzij veel partners mogelijk gemaakt.”

Bibliotheek

Verschillende aanbieders – zoals de bibliotheek, de Buitenspeelbus, kunstenaars vanuit Platform C en Robotwise – helpen mee de kinderen een afwisselend programma aan te bieden. Zij kunnen bijvoorbeeld aan de slag met robots, er zijn theaterlessen en de kinderen kunnen ook leren schetsen en schilderen, digitaal hun verhaal te vertellen en schrijven. Aanmelding heeft plaatsgevonden via de scholen.

1 REACTIE

  1. Nou , nou, het werd tijd. Amsterdam heeft dit al jaren. Dit is uitermate geschikt voor de thuisblijvers en kinderen die Nederlands als tweede taal hebben. Eigenlijk is dan 1 week nog te kort. En inderdaad het sociale aspect; Er zijn namelijk in Amstelveen hele straten waar geen of nauwelijks kinderen te vinden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.