Zonder zogenaamde escape te gebruiken speelde Amstelvener Guido bijna 179.000 euro bij elkaar in de tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 50’. Om precies te zijn won hij € 178.911 in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen bij RTL 4.

Hij nam naast presentatrice Caroline Tensen op tegen vijftig tegenkandidaten. Zonder een escape in te zetten, wist hij alle vijftig weg te spelen.

Geen fouten

”Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik zo’n groot bedrag zou winnen”, vertelt Guido. “Ik ben altijd zo veel mogelijk aan het quizzen, dus ik wist wel dat ik veel weet. Maar het was voor mij de eerste keer dat er zoveel geld bij kwam kijken. Nu kon ik dus geen fouten maken.”

En dat is Guido gelukt: zonder een escape te gebruiken, speelde hij al zijn vijftig tegenspelers weg. Met zijn prijs heeft hij ook al plannen: “Het geld gaat hoe dan ook in ons huis zitten: of we gaan verbouwen, of we gaan op zoek naar een nieuw huis.”

50 spelers

‘Postcode Loterij Eén tegen 50’ is sinds 2000 te zien op de Nederlandse televisie en wordt al 20 jaar gepresenteerd door Caroline Tensen. In ‘Postcode Loterij Eén Tegen 50’ neemt één kandidaat het op tegen 50 tegenspelers. Bij elk goed antwoord speelt hij of zij de kandidaten weg die een onjuist antwoord gaven. Als het de kandidaat lukt om de 50 deelnemers weg te spelen, gaat hij of zij naar huis met een flink geldbedrag.

‘Postcode Loterij Eén tegen 50’ is tot en met 18 december elke zaterdagavond te zien om 21.35 uur bij RTL 4.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.